Пожари и даље харају Херцеговином

Г.С.
Пожари и даље харају Херцеговином

ТРЕБИЊЕ - Херцеговина се и даље бори с пожарима, а најкритичније је у требињском селу Брани До и у Љубомиру, гдје због вјетра букти на све стране.

Мјештани, ватрогасци и шумари и даље су на терену - успјели су да одбране куће, али се због вјетра пожар шири шумом, на неприступачном терену.

На Зубачком платоу пожар је стављен под контролу.

Требињским ватрогасцима и данас је помагао хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

На подручју Невесиња активна су три пожара. Ватрогасне екипе концентрисане су у селу Зови До, гдје се ватра примакла кућама.

У билећкој општини и даље је активно неколико пожарних линија, од којих је најдужа између села Граница и Подгорје.

У Гацку је стање мирније у односу на претходне дане - гори и у рејону Корита и у ширем подручју Цернице, али нема опасности по имања мјештана.

Током дана избио је пожар на подручју Жрвња, општина Љубиње. Усљед јаког вјетра измакао је контроли. Захватио је већу површину, а на гашењу су ангажоване све ватрогасне екипе, мјештани и шумари, преноси РТРС.

Велики пожар захватио је у послијеподневним часовима подручју Ричице у Имотској крајини, а вјетар га је проширио преко границе у БиХ, саопштено је из ватрогасног друштва Имотски.
Око 50 ватрогасца са десет ватрогасних возила, уз помоћ канадера и хеликоптера, успјели су да угасе пожар на подручју Хрватске, док у брдима на подручју БиХ ватрена стихија и даље букти.

На хрватској страни пожар је захватио велико подручје ниског растиња и борове шуме, али куће нису биле угрожене, наведено је у саопштењу.

У гашењу пожара на неприступачном брдском терену у БиХ укључио се и канадер из Хрватске, преносе хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана