Повучена тужба бивших руководилаца МУП-а Српске против Давора Драгичевића

Небојша Томашевић
Повучена тужба бивших руководилаца МУП-а Српске против Давора Драгичевића

БАЊАЛУКА - Тужба коју су против Давора Драгичевића, оца убијеног Давида (21), поднијели због клевете некадашњи руководиоци у Министарству унутрашњих послова (МУП) Републике Српске повучена је данас на рочишту у Основном суду Бањалука.

Тужбу су  поднијели бивши министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач, некадашњи начелник Управе за организовани криминал Дарко Илић, те директор Агенције за истраге и заштиту (СИПА) и  бивши директор полиције Српске Дарко Ћулум.

Нико од њих тројице није се данас појавио на рочишту у Основном суду Бањалука иако су били уредно обавијештени, нити су оправдали своје одсуство.

- Суд доноси рјешење, тужба се сматра повучена - наведено је у записнику са данашњег рочишта.

Тужиоци, односно њихов пуномоћник, има одређен рок да се изјасни на ово рјешење и евентуално упути захтјев за повратак на пређашње стање. Незванично сазнајемо  да то вјероватно неће учинити.

Тужба је поднесена у мају 2018. године, а проширена је у новембру исте године.

Од Давора Драгичевића тужбом се тражило да исплати Лукачу, Илићу и Ћулуму по 8.000 КМ. Они су Драгичевића тужили због говора које је у неколико наврата држао на Тргу Крајине у Бањалуци, током скупова групе “Правде за Давида”, у којима их је, наводи се, прозвао да су “саучесници у убиству његовог сина” Давида (21), а који је страдао у марту 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана