Повратници добили канализацију у насељу Текија у Градишци

Милан Вујић
Повратници добили канализацију у насељу Текија у Градишци

ГРАДИШКА - У Градишци је завршена изградња 185 метара канализационог колектора у градској улици Саве Шумановића у насељу Текија.

 Градоначелник Зоран Аџић и директор Фонда за повратак БиХ Срђан Шекара на данашњем састанку констатовали су да су радови изведени квалитетно и прије уговореног рока.

Градоначелник Аџић је подсјетио да су изградњу канализације у градском насељу Текија, гдје живи доста повратника, заједнички финансирали Града Градишка и Министарство за људска права и избјеглице БиХ.

-Изградња канализације је коштала 103.000 КМ, а Аџић је прецизирао да је Града Градишка пројекат финансирао са 65.000 КМ, а Министарство са 38.000 КМ.

Он је нагласио да је ово још један од значајних пројеката који се реализује у циљу стварања што бољих инфраструктурних услова у граду.  

Шекара је истакао да се изградњом канализације подиже квалитет живота грађана који живе у овом градском насељу, те изразио задовољство што је урађено све што било предвиђено пројектом.  

Он је навео да ће Министарство за људска права и избјеглице БиХ већ у септембру објавити нови јавни позив за суфинансирање пројеката везаних за одрживи повратак.   

Изградњу канализационог колектора у улици Саве Шумановића изводило је предузеће Хидро-коп Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана