По­во­љни усло­ви за вожњу

Срна
По­во­љни усло­ви за вожњу

БА­ЊА­ЛУ­КА - Усло­ви за вожњу на пу­те­ви­ма у Ре­пу­бли­ци Српској и Фе­де­ра­ци­ји БиХ по­во­љни су, а из Ауто-мо­то са­ве­за (АМС) Ре­пу­бли­ке Српске во­зачима са­вје­ту­ју да во­зе ма­кси­мал­но опре­зно и при­ла­го­де вожњу усло­ви­ма на пу­ту.

Да­нас ће због ми­нер­ских ра­до­ва при­вре­ме­но би­ти обус­тав­љен сао­браћај на ма­гис­трал­ном пу­те­ву Са­ра­је­во - Фоча, ди­они­ца Трно­во - Ми­ље­ви­на у ка­њо­ну ри­је­ке Бис­три­це, у вре­ме­ну од 10 до 12 часо­ва, у тра­ја­њу од два пу­та по пет до се­дам ми­ну­та, те на ди­они­ци ма­гис­трал­ног пу­та Ла­пи­шни­ца - Љу­бо­го­шта, код ка­ме­но­ло­ма “Хан Дер­вен­та”, у вре­ме­ну од 12  до 14 часо­ва, у тра­ја­њу од 10 ми­ну­та у је­дном ин­тер­ва­лу.

На ма­гис­трал­ном пу­ту Цркви­на - Мо­дрича је­дан, због при­пре­мних ра­до­ва на из­гра­дњи ауто-пу­та Ву­ко­сав­ље - Брчко изми­је­њен је режим у одви­ја­њу сао­браћаја.

На ма­гис­трал­ном пу­ту По­дро­ма­ни­ја-Сум­бу­ло­вац у мјес­ту Мо­кро сао­браћа се успо­ре­но.

Због са­на­ци­је кли­зи­шта сао­браћај се на ди­они­ци ма­гис­трал­ног пу­та Фоча-Го­ражде у мјес­ту Фи­ли­по­вићи /на са­мој ли­ни­ји раз­гра­ничења/, одви­ја отежано је­дном тра­ком при­вре­ме­ном за­оби­ла­зни­цом у дужини 150 ме­та­ра уз пос­тав­ље­ну сао­браћај­ну си­гна­ли­за­ци­ју.

Због из­гра­дње би­ци­клис­тичке и пје­шачке ста­зе до 23. ју­на на ма­гис­трал­ном пу­ту Ру­ди­це-Но­ви Град, биће из­мје­на у одви­ја­њу сао­браћаја, уз пос­тав­ље­ну си­гна­ли­за­ци­ју.

Због ре­ха­би­ли­та­ци­је ма­гис­трал­ног пу­та Гра­ди­шка - Но­ва То­по­ла - Кла­шни­це и из­гра­дње три кружна то­ка на ди­они­ци Кла­шни­це је­дан - Но­ва То­по­ла изми­је­њен је режим сао­браћаја, као и због из­гра­дње кружне рас­крсни­це на спо­ју ма­гис­трал­них пу­те­ва Гра­ди­шка - Но­ва То­по­ла и Ча­трња - Гра­ди­шка.

Сао­браћај је због ра­до­ва успо­рен и на ди­је­лу ма­гис­трал­ног пу­та Жегу­ља - Љу­би­ње, ди­они­ца Под­врсник - Љу­би­ње.

За ври­је­ме ре­кон­стру­кци­је ди­они­це ма­гис­трал­ног пу­та Брод на Дри­ни (Фоча)- Хум (Шћепан По­ље) изми­је­њен је режим сао­браћаја до кра­ја го­ди­не. Изми­је­њен је режим сао­браћаја и на ди­они­ци ма­гис­трал­ног пу­та Брод на Дри­ни два - Врба у ту­не­лу Чемер­но.

На ма­гис­трал­ном пу­ту Гра­ди­шка - Ко­зар­ска Ду­би­ца, на ула­зу у Ора­хо­ву, због акти­ви­ра­ног кли­зи­шта сао­браћа се успо­ре­но. Пос­тав­ље­на је при­вре­ме­на сао­браћај­на си­гна­ли­за­ци­ја, чије по­што­ва­ње је оба­ве­зно.

Због из­гра­дње ди­они­це ауто-пу­та од пе­тље Јо­хо­вац до Ву­ко­сав­ља, изми­је­њен је режим сао­браћаја на пе­тљи Јо­хо­вац. Из­мје­на режима сао­браћаја је и на пе­тљи Ру­дан­ка због из­гра­дње ди­они­це ауто-пу­та од мос­та Ру­дан­ка до ту­не­ла Пу­тни­ко­во брдо два.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана