Поводом почетка нове школске године: Mozzart обрадовао ђаке ОШ „Мирослав Антић“

ГС
Донација књига
Foto: Mozzart | Донација књига

БАЊАЛУКА - Основна школа „Мирослав Антић“ у Бистрици код Бањалуке идуће године прославља 90. рођендан. Уочи великог јубилеја, а поводом почетка нове школске године, посјетили су их представници компаније Mozzart и уручили им поклон. Захваљујући овом племенитом гесту, више од 160 ђака из централне и двије подручне школе добили су нове књиге за лектиру.

-Примјетили смо да нам недостају одређени наслови, а у медијима смо много читали о томе колико компанија Mozzart улаже у образовање, помажући бројним школама, посебно у руралним предјелима. Зато смо одлучили да им се обратимо за помоћ, а њихов позитиван одговор је одушевио и запослене у школи и наше ђаке. Сви се радују новим корицама књига у својим рукама које су велико освјежење наше библиотеке. Хвала Моззарту на овом друштвено одговорном гесту - каже, директор ОШ „Мирослав Антић“ Бистрица Ђорђе Ђаковић.

Библиотечки фонд ОШ „Мирослав Антић“ до сада је био скроман, како у централној школи у Бистрици, тако и у подручним у Борковићима и Голешима. Због тога се дешавало да књиге пребацују из централног у подручна одјељења како би сви ђаци могли да прочитају обавезну школску лектиру.

Захваљујући Mozzartu, сада ће ученици од првог до деветог разреда школа у сва три села имати могућност да на вријеме прочитају обавезно штиво и то из нових књига.

-Донација књига за школску лектиру ђацима ове школе само је једна у низу у нашој мисији подршке образовању јер вјерујемо да се улагање у знање увијек исплати. У претходном периоду смо подржали бројне образовне установе широм наше земље, а у наредним данима ћемо обрадовати ђаке још неколико школа и тако им пожељети срећан почетак нове школске године - каже менаџер корпоративних комуникација компаније Mozzart Марија Раниловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана