Повећао се број миграната у дневном транзиту

Срна
Повећао се број миграната у дневном транзиту

БРАТУНАЦ - Прилив миграната у Братунцу се повећао у посљедњих десетак дана гдје свакодневно осване стотињак миграната из афричких земаља, а мјештани их откривају и у напуштеним и девастираним кућама и другим објектима у близини Дрине, јавља дописник Срне.

Мигранти се по преласку Дрине кратко задржавају у Братунцу и првим аутобусима или другим превозним средствима одлазе за Сарајево и Тузлу. До сада није пријављивана никаква штета, крађе или инциденти за које би њих сумњичили.

У свакој групи око трећину чине жене и дјеца. Одјевени су углавном у црну одјећу, топле спортске јакне, углавном носе скупе телефоне. Ради се о младим, веселим и виталним особама на којима нису видљиви трагови умора и исцрпљености, наводи дописник Срне.

Већина носи кесе са храном, а све услуге плаћају. У продавницама и пекарама у Братунцу купе ситне потрепштине, док неки подигну новац у банкоматима и одлазе из овог мјеста.

На аутобуској станици свакодневно чекају превоз да би кренули даље ка жељеном Западу.

Да мигранти имају новац Срни је потврђено у неколико братуначких пекара, гдје истичу да многи од њих не узимају кусур и остављају бакшиш већи од вриједности купљених артикала.

Донедавно су се у Братунцу скоро сваког јутра појављивале групе од 20 до 30 миграната, али се тај број сада утростурчио. /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана