Повећана опасност од одрона, у котлинама мјестимична магла

ГС
Повећана опасност од одрона, у котлинама мјестимична магла

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија без застоја и посебних ограничења, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима, а у котлинама на мјестимично смањену видљивост због магле.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Данас су у времену од 8.00 до 20.00 часова у току радови на регионалном путу Ивањска - Шимићи - Турјак, у мјесту Ивањска, као и на магистралном путу Бањалука - Карановац, а саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Због одржавања манифестације "Традиционални прњаворски вашар" од 15.00 до 2.00 часа привремено ће бити обустављен саобраћај на регионалном путу Прњавор - Добој, у Улици Боже Татаревића.

​Поводом прославе славе општине Рогатица, биће обустављен саобраћај за сва возила, осим за возила хитних служби, на дионици магистралног пута Подроманија - Рогатица у Улици Српске слоге, од раскрснице код Дома за старија лица "Сунце" до раскрснице код "Развојне банке", од 17.00 до 2.00 часа.

За вријеме обуставе, саобраћај ће се преусмјеравати на алтернативне путне правце улицама Ђенерала Драже и Сердар Јанка.

Најављене су измјене у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Карановац - Митровићи и на дионици магистралног пута Митровићи - граница Републике Српске/ФБиХ Присика један.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача - Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача - Бијељина.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

На дионици магистралног пута Хан Пијесак један - Хан Пијесак два и дионици Хан Пијесак два - Соколац у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и поштовати саобраћајну сигнализацију.

Због санације клизишта саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, урађеном привременом заобилазницом у дужини 150 метара.

За вријеме трајања реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини Фоча - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја до 31. децембра.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини - гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

До краја године биће обустављен саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције, односно изградње новог моста. За вријеме обуставе, теретни саобраћај ће бити преусмјерен на брзи пут Бањалука - Лакташи.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко - Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик - Лончари - Брчко, за путничка возила Доња Скакава - Улице - Витановићи/.

На подручју ФБиХ због одржавања Међународне трке на брдским стазама, данас и сутра од 8.00 до 20.00 часова обуставља се саобраћај на магистралном путу Србљани - Острожац.

За вријеме обуставе саобраћај се одвија алтернативним правцима.

Данас почињу радови на полагању завршног слоја асфалта на дионици магистралног пута Бихаћ - Каменица, због чега ће се од 7.00 до 19.00 часова саобраћај у наредних неколико дана обустављати и преусмјеравати на обилазницу Бихаћ - Вркашић - Каменица.

Спорије због радова током дана саобраћај се одвија на магистралним путевима: Рипач - Дубовско, Витез - Невић Поље, Семизовац - Олово и Кисељак - Бусовача, као и на улазу у Бугојно /из смјера Ростова/, Кладањ /из смјера Олова/, Столац и Хаџиће.

Због слијегања пута на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час.

Од 8.00 до 20.00 часова у току су радови на изградњи приступног пута за радну зону Азаповићи, на регионалном путу Хан Плоча - Лепеница.

За вријеме радова саобраћај се повремено преусмјерава само у једну траку.

На граничним прелазима Градишка, Изачић, Орашје, Бијача и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, а на граничном прелазу Градина и Зупци у оба смијера.

На осталим граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС напомињу да је стање на границама промјенљивог интезитета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана