Потврђени резултати избора делегата за Дом народа

Srna
Foto: Arhiva

САРАЈЕВО - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је у Сарајеву једногласно потврдила резултате посредних избора за Дом народа Парламента Федерације БиХ /ФБиХ/. У складу са Изборним законом БиХ, у Дом народа изабрано је 80 делегата – по 23 из реда бошњачког, хрватског и српског народа, те 11 из реда осталих.

 

Предсједник ЦИК-а Суад Арнаутовић рекао је да су се овим стекли услови за сазивање сједнице Дома народа Парламента ФБиХ, чија је законска обавеза да у наредних 30 дана спроведе посредне изборе за избор делегата – пет Бошњака и пет Хрвата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

Арнаутовић је подсјетио да је ЦИК од 2. новембра, када су утврђени и објављени коначни резултати окотбарских општих избора у БиХ заједно са законодавним тијелима спровео посредне изборе за Вијеће народа Републике Српске, Дом народа Парламента ФБиХ, те Дом народа у Парламентарној скупштини БиХ из Републике Српске.

"Резултати избора за Дом народа Парламентарне скупштине из Републике Српске су утврђени, али одлука ЦИК-а није правоснажна јер су уложене двије жалбе које је ЦИК са својим изјашњењем доставио Апелационом одјељењу Суда БиХ", истакао је Арнаутовић.

Он је додао да ЦИК ради и на организацији пријевремених избора у шест градова и општина заказаних за 5. фебруар. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана