Потребна помоћ за наставак градње храма у Награђу

Срна
Потребна помоћ за наставак градње храма у Награђу

ДРВАР- За наставак градње Храма Светих апостола Петра и Павла у селу Награђе надомак Дрвара потребна су додатна средства, па је упућен позив свим људима добре воље да уплате донације за ову светињу која значи духовни препород Срба у овом дијелу Крајине, изјавио је Срни предсједник Удружења "Награђе - Црна краљица" из Дрвара Часлав Шобот.

Он је нагласио да се црква гради уз благослов Његовог преосвештенства епископа бихаћко-петровачког Сергија.

"Храм је сазидан од камена, постављен је кров. Углавном је зидано захваљујући људима доброг срца који су учествовли у изградњи, али то није довољно да наша светиња буде завршена", рекао је Шобот.

Он је навео да су бројни приложници и донатори помогли радове, међу којима руководство компаније "МГ МИНД" из Мркоњић Града које је обезбиједило средства за унутрашње радове на цркви.

"Људи су препознали важност и духовни препород у овом дијелу Крајине. Имали смо част да на наше Награђе долазе људи из разних сфера живота, а један од њих је и Арно Гујон /директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону/", истакао је Шобот.

Он је позвао све људе добре воље да помогну изгрању Храма светих апостола Петра и Павла тако што ће новчана средства уплатити на рачун Удружења "Награђе-Црна краљица" 5713000000122333 отвореног код Комерцијалне банке Бањалука.

"Обнова духовности је обнова живота у Крајини. Нас је вјера сачувала о чему свједоче остаци цркава и манастира који имају право вјерско, културно и историјско благо и вијековима свједоче о нашем постојању на овим мученичким и страдалним просторима", рекао је Шобот.

Он је подсјетио да се у том селу налазе и темељи најстарије православне богомоље у БиХ и средњовјековног Висућ града и да свакодневно долазе туристи из цијелог свијета.

У селу Награђе, надомак Дрвара, пронађени су темељи цркве за коју се претпоставља да је најстарија православна богомоља у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана