Потпуно затворен дио пута Бањалука - Приједор: Ово су алтернативни правци

Срна
Потпуно затворен дио пута Бањалука - Приједор: Ово су алтернативни правци

БАЊАЛУКА - Од данас, па до 19. јуна, на дијелу магистралног пута Бањалука-Приједор биће постављан завршни слој аслфалта, због чега ће потпуно бити обустављен саобраћај од Ивањске до Драгочаја, у дужини од 9,9 километара.


Како је речено из “Путева РС”, због потпуне обуставе на овом дијелу пута, саобраћај ће бити омогућен обилазницама Омарска-Бронзани Мајдан-Лауш-Бањалука, те Приједор- Козарска Дубица-Градишка-Бањалука.

– На наведне обилазнице биће упућен сав теретни саобраћај, као и путници утранзиту – поручују из “Путева Републике Српске”.

Саобраћај за локално становништво, јавни приградски превоз путника, као и возила хитних служби иватрогасна возила биће преусмјерен на локални путеве Поткозарје –Верићи од магистралногпута до Верића, Унис-Драгочај-Мишин Хан, Поткозарје-Јанковићи-Бранковац, Верић поље- магистрални пут до локалног пута Поткозарје-Верићи, Мишин Хан-Липовци-Пријаковци.

– Моле се сви учесници у саобраћају, возачи, локално становништво, пјешаци ибициклисти да имају стрпљења и разумјевања за радове који ће се изводити и обуставусаобраћаја у наредних девет дана – поручују из “Путева РС”.

Како су из “Приједорпутева” рекли за Српскаинфо, радови ће бити извођени током два викенда и пет радних дана, како би гужве у саообраћају свели на минимун.

– Екипе на терену ће радити од пет ујутро до осам, девет увече. Већ смо урадили 22 километра пута, а у овом случају је специфично то што нема квалитетне обилазнице у близини. Алтернатива за ових девет дана била је да радимо са пуштеним саобраћајем, али тада би све трајало три мјесеца – речено је из овог предузећа које изводи радове.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана