Потписивање уговора за набавку пољопривредне механизације од сутра до 29. априла

Срна
Потписивање уговора за набавку пољопривредне механизације од сутра до 29. априла

БАЊАЛУКА - Сви корисници програма подршке Владе Мађарске којима су оквиру јавног позива одобрена бесповратна средства за набавку пољопривредне механизације, алата и опреме у складу са одобреном пријавом уговоре о додјели бесповратних средстава могу потписати у регионалним канцеларијама Фондације за одрживи развој Републике Српске “Прогресус” од сутра до 29. априла.

Уговори се могу потписати у Бањалуци, Бијељини, Градишци и Дервенти, саопштено је из Фондације “Прогресус”.

Уговор може потписати само лице које је уписано као носилац пољопривредног газдинства или лице законски овлаштено за заступање правног лица за које су одобрена бесповратна средства.

Уговор може потписати и друго лице, али само умјесто носиоца пољопривредног газдинства као физичког лица регистрованог, само у случају немогућности носиоца газдинства и то искључиво уз законски овјерену пуномоћ.

На потписивање уговора физичка лица требају донијети на увид личну карту носиоца газдинства, предрачун од добављача са валутом важења од минимално 60 дана од дана потписивања уговора, оригиналну бјанко мјеницу у складу са уговором, те мјеничну изјаву овјерену у јединици локалне самоуправе или код нотара.

Правна лица на увид требају донијети личну карту лица овлаштеног за заступање, образац овјерен у јединици локалне самоуправе или код нотара, печат правног лица, предрачун од добављача са валутом важења од минимално 60 дана од дана потписивања уговора, оригиналну бјанко мјеницу у складу с уговором, те мјеничну изјаву овјерену у јединици локалне самоуправе или код нотара.

Уговори се могу потписати у току радног времена понедјељак-субота, од 8.00 до 16.00 часова у Бањалуци, Меше Селимовића 18, Бијељини, Јована Дучића 9, Градишци, Драгоје Лукића 11 и Дервенти Стевана Немање бб.

У Фондацији за одрживи развој “Прогресус” Срни је раније речено да су бесповратна средства у оквиру јавног позива за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата одобрена за 768 пољопривредних произвођача у Републици Српској и Брчко дистрикту.

Из Фондације су навели да су средства одобрена у оквиру првог програма подршке Владе Мађарске привреди Републике Српске, те нагласили да је то 95,40 одсто укупног броја пријава, којих је било 805.

“Одобрено је укупно 11.086.703 евра бесповратних средстава за набавке укупне вриједности прихватљивих трошкова у износу од 16.316.814 евра евра, уз сопствено учешће пољопривредника од 5.230.111 евра”, појашњавају у Фондацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 17 беба
Рођено 17 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана