Потписани уговори у вриједности 730.000КМ

Srna
Foto: Arhiva

ДЕРВЕНТА - Градоначелник Дервенте Милорад Симић потписао је данас уговоре вриједности 730.000 КМ са представницима 23 спортска колектива и девет удружења грађана које ће град финансирати у 2023. години из буџета на основу јавног позива.

Он је рекао новинарима да је буџет планиран добро, те да се ниједном није догодило да се ове ставке не испоштују, било да је ријеч о подстицају пољопривреди, стипендијама ђацима, спорту, удружењима грађана.

Предсједник Управног одбора Рукометног клуба "Дервента" и активни играч клуба Славен Шмуља наводи да су новчана средства из буџета града значајна за живот клуба, и да су добили 60.000 КМ на годишњем нивоу и додатних 16.000 КМ за трошкове тренинга у спортској дворани.

Потпредсједник Управног одбора Одбојкашког клуба "Дервента" Душко Нинковић захвалио је градској управи на додијељених 20.000 КМ и рекао да ова средства могу значајно да помогну у финансирању и опстанку клуба, да наставе такмичарску сезону у Другој лиги Републике Српске.

Предсједник Удружења пензионера Вељко Спасенић, који се на челу удружења налази већ осму годину, каже да су увијек имали разумијевање локалне заједнице и градоначелника Симића, те да имају 3.880 учлањених пензионера у удружење.

"Сваке године локална заједница са дужним поштовањем према пензионерима додјељује средства за субвенцију лијекова и електричне енергије онима са најмањим пензијама да би им олакшали плаћања обавеза. Ове године повећање средстава у односу на претходну годину је до 15 одсто и то је велика корист удружењу пензионера који ће моћи на лакши начин да преброде годину", рекао је Спасенић.

Предсједник Удружења "Сунце" Татјана Спасојевић наводи да се ово удружење финансира из градске касе по два основа - за функционисање удружења кроз редован грант и за превоз све дјеце до дневних центра.

Потписаним уговорима 500.000 КМ се односи на финансирање 23 спортска колектива, а за девет удружења грађана је издвојено 230.000 КМ.

Потписивању уговора присуствовали су и замјеник градоначелника Синиша Јефтић и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Славен Пашалић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана