Потписана повеља од братимљењу хорова из Бањалуке и Подгорице

СРНА
Потписана повеља од братимљењу хорова из Бањалуке и Подгорице

ПОДГОРИЦА - Српско пјевачко друштво "Јединство" из Бањалуке и хор Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици "Свети апостол и јеванђелиста Марко" потписали су повељу о братимљењу и сарадњи у областима и програмским садржајима.

Његово високопреоштсевентво митрополит црногорско-приморски Јоаникије изразио је радост и благодарност поводом овог чина, истичући да је посебно важно да се његује братско јединство, што и јесте иманентно Цркви.

"Данас смо имали привилегију да нам на светој служби саслужују хорови из Бањалуке и Подгорице", рекао је владика Јоаникије.

Протојереј Драган Максимовић, настојатељ Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, рекао је да су вјерници Епархије бањалучке увијек са вјером и радошћу гледали на Митрополију црногорско-приморску и њене светиње.

"Овдје смо да кажемо једно људско хвала за све што сте учинили за наш народ, за нашу цркву. Некако је и природно било да то тако буде, јер ми смо увијек гледали у светиње ове митрополије, прије свега у Светог Василија Острошког Чудотворца и Светог Петра Цетињског, пред чијим ћивотом многе генерације богослова одрастају", рекао је прота Максимовић.

Он је додао да хор "Јединство" наредне године навршава 130 година свог постојања, уз прекиде у страшном периоду комунизма.

"Рад хора је обновљен 1992. године благословом нашега владике Јефрема, чије ја поздраве овом приликом преносим и вама и вашем вјерном народу" рекао је Максимовић.

Митрополит Јоаникије служио је у Саборном храму Христовог Васкрсења у Подгорици Свету архијерејску литургију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана