Потписан споразум о електронској размјени података

Срна
Потписан споразум о електронској размјени података

БАЊАЛУКА - Министар управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и директор Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске Недељко Јовић потписали су данас у Бањалуци Споразум о електронској размјени података.

"Споразумом је предвиђено да Фонд у поступцима за остваривање права и контроле корисника права из области дјечије заштите може електронским путем прибавити податке садржане у изводима из матичних књига рођених, вјенчаних, умрлих и држављана", саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

Ово ће допринијети већој ефикасности и економичности поступка које Фонд води, а истовремено лакшем остваривању права утврђених Законом о дјечијој заштити, јер ће грађани бити ослобођени прибављања ових докумената, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе.

"План је да се настави сарадња између наших институција и у наредном периоду створе претпоставке да грађани могу електронским путем поднијети захтјеве за остваривање појединих права из области дјечије заштите и реализовати их у што краћем року, као што је право за опрему новорођенчета и остала", рекла је Јујићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана