Потписан мултилатерални споразум о сарадњи средњих школа Српске и Србије

Срна
Foto: Срна

ЗВОРНИК- Представници четири средње школе из Републике Српске и двије из Србије потписали су у Суботици Мултилатерални споразум о сарадњи.

Потписници споразума су средње школе изЗворника, Добоја, Требиња, Мркоњић Града, Суботице и Косовске Митровице, саопштено је данас из зворничког Техничког школског центра.

Мултилатерални споразум се, између осталог, односи на сарадњу у размјени искустава, унапређивање средњег стручног образовања, заједничко учешће у међународним пројектима, као и на обостране посјете ученика.

Потписивању је претходио иницијативни састанак у Техничком школском центру у Зворнику средином октобра.

Директор зворничког Техничког школског центра Горан Грујић рекао је на иницијативном састанку да је ово први корак ка оснивању удружења, које би требало да помогне свим школама и просвјетним радницима у рјешавању текућих проблема и организованијем учешћу у међународним пројектима.

Предсједник Социјално-економског савјета града Суботице Чедомир Барош нагласио је да се у овај пројекат креће у нади да ће се кроз његову примјену и размјену искустава унаприједити дугогодишња пријатељска сарадња између школа из Србије и Републике Срске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана