Постхумно одликована 22 борца Војске републике Српске из Дрвара

Срна
Постхумно одликована 22 борца Војске републике Српске из Дрвара

ДРВАР - Медаљама заслуга за народ данас су постхумно одликована 22 погинула бораца са подручја општине Дрвар.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић навела је да су са подручја ове општине у одбрамбено-отаџбинском рату погинула 237 бораца.

“Општина Дрвар уз финансијску подршку Републике Српске и Србије гради спомен-обиљежје борцим са подручја наше општине који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату”, рекла је Срни Рунићева.

Она је истакла да би радови на спомен-обиљежју требали бити завршени до прољећа када би постхумна одликовања била уручена породицама још 22 погунула борца Војске Републике Српске са подручја општине Дрвар.

Медаље је породицама погинулих бораца у име предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић уручио њен изасланик Слободан Жупљанин.

“Од 2012. до данас додијељено је 2.541 постхумно одликовање, од тога у овој години 396, а у прошлој години 297. Чврсто опредјељење предсједника Српске је да се овај пројекат у наредној години у цјелости заврши”, рекао је Срни Жупљанин.

Он је нагласио да се никада не смије заборавити српски борци пали за одбрану Републике Српске и да због тога нико Српском не смије да тргује.

Предсједник Борачке организације Источни Дрвар и Дрвар Миладин Бајић рекао је да је овај град током посљедњег рата имао више од 300 погинулих и 1.260 рањених, од којих је 600 тешко.

Начелник општине Источни Дрвар Милка Иванковић рекла је Срни да су породице погинулих српски бораца које живе у федералним општима обесправљене и да све проблеме ријешавају у Источном Дрвару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана