Поште упозоравају: Поново пристижу лажне поруке, за циљ имају крађу података

И.В.
Поште упозоравају: Поново пристижу лажне поруке, за циљ имају крађу података

САРАЈЕВО – БХ Поште упозориле су грађане да су СМС поруке о приспијећу пошиљке, а у којима се траже додатни лични подаци лажне и да је ријеч о злоупотреби њиховог знака и логотипа.

- Поново је примијетан повећан број упита корисника о пристиглим лажним порукама о неуспјелој достави због непотпуних информација о адреси. Скрећемо пажњу да се ради о злоупотреби и да “ЈП БХ ПОШТА” д.о.о. Сарајево ни на који начин не стоји иза наведених порука- навели су из БХ Пошта.

Такође су савјетовали корисницима да избјегавају било који вид интеракције са оваквим порукама, јер се у већини случајева ради о покушају крађе података путем лажних трансакција.

- Ни у ком случају у приватним порукама или коментарима не остављате податке о банковним картицама и личне податке, јер се исти могу искористити од стране трећих лица за директну крађу новца с банковних рачуна. Линкови који су аутоматски генерисани и камуфлирани да изгледају као линкови који воде на страницу БХ Поште су малициозни и нипошто не кликајте на исте- саопштено је из БХ Пошта.

Истакли су да су подузели све што је било у оквиру њихових могућности, а како би спријечили овакве нападе на кориснике те заштитили кориснике.

-Напомињемо, да је БХ Пошта предузела све што је било у оквиру наших могућности, а како бисмо спријечили овакве нападе на кориснике Молимо све грађане који добију смс поруке, а иза којих не стоји БХ Пошта, да пријаве покушај злоупотребе података на Фејсбук и Инстаграм профилима БХ Поште или на адреси: [email protected] или да се обрате полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана