Поште упозоравају: Лажне поруке имају за циљ крађу новца и података

ГС
Foto: Принтскрин

САРАЈЕВО – БХ Поште упозориле су грађане да су СМС поруке о приспијећу пошиљке, а у којима се траже додатни лични подаци лажне и да је ријеч о злоупотреби њиховог знака и логотипа.

"Молимо све кориснике да своје банковне и осталне личне податке не шаљу на захтјеве који им стижу путем порука или маилова са непознатих бројева и адреса, јер БХ Пошта не тражи својим корисницима личне податке у смислу броја картице и друге сигурносне податке", истакли су они.

Препоручили су да корисници треба да избјегавају било какав вид интеракције са оваквим страницама и профилима, јер се у већини случајева ради о покушају крађе података путем лажних трансакција.

"Напомињемо да ни у којем случају у приватним порукама или коментарима не остављате податке о банковним картицама и личне податке јер се исти могу искористити од стране трећих лица за директну крађу новца са банковних рачуна", наводе из БХ Пошта додајући да је име њихове компаније и раније кориштено у оваквим и сличним нападима.

"У посљедње вријеме забиљежен је огроман број покушаја превара путем лажних СМС порука и маилова, те још једном упозоравамо кориснике наших услуга и све грађане да буду максимално опрезни", наводи се у саопштењу.  

Истакли су да су подузели све што је било у оквиру њихових могућности, а како би спријечили овакве нападе на кориснике те заштитили кориснике.

"Сваки напад у којем се злоупотребљава име БХ Поште, знак, лого или домена, пријављен је и регистрован у институцијама које се баве борбом против сајбер криминала", истакли су они позивајући грађане да све пријаве њима као компанији или полицији, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана