"Поште Српске" донирале комплетан ручак за кориснике јавне кухиње "Мозаик пријатељства"

СРНА
"Поште Српске" донирале комплетан ручак за кориснике јавне кухиње "Мозаик пријатељства"

БАЊАЛУКА - Управа "Пошта Републике Српске" организоваће сутра свечани ручак за кориснике бањалучке јавне кухиње "Мозаик пријатељства" поводом Божића, а данас су донирали све потребне намирнице у јавну кухињу, гдје радници "Пошта" учествују у припреми оброка.

Мирослав Субашћ из хуманитарне организације "Мозаик пријатељства" рекао је новинарима да предузеће "Поште Српске" сутра прави комплетан ручак за многе људе који немају од чега да живе и за многе који неће имати гдје да оду.

"`Поште Српске` већ дуже потпомажу, а овај пут да би сутра и прекосутра наши корисници могли да осјете радост празника, не само у причи, већ буквално у дјелу", навео је Субашић.

Он је истакао да ће сутра бити припремљен свечани ручак са сармом, супом, месом, питама и колачима и навео да око двадесетак радника "Пошта Српске" од јутрос мота више од 1.500 сарми у "Мозаику" заједно са активистима Удружења.

"Пресрећан сам што сви заједно радимо у корист других људи", рекао је Субашић и додао да "Мозаик пријатељства" свакодневно прави до 800 оброка.

Замјеник директора "Пошта Српске" Сњежана Мартић рекла је новинарима да ово предузеће традиционално учествује у припремању ручка за кориснике јавне кухиње "Мозаик пријатељства".

"Одлучили смо ове године да поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића дарујемо комплетан ручак корисницима и рекли да ће ово постати наша традиција", навела је Мартићева.

"Мозаик пријатељства" је удружење грађана, настало 2004. године, од када постоји и јавна кухиња "Оброк љубави" у којој се свакодневно припремају оброци за кориснике.

У оквиру ове организације активан је и "Бакин кутак", односно дневни центар за старија лица, дневни центар за бескућнике, као и јавно купатило.

Удружење не финансира ниједна организација, а све дневне активности и акције финансирају се искључиво донацијама људи који желе да помогну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана