Постављено 600 ормарића у пројекту "Тешке торбе - криве кичме"

Срна
Постављено 600 ормарића у пројекту "Тешке торбе - криве кичме"

ДОБОЈ - Основна школа "Свети Сава" у Добоју добила је 600 школских ормарића чији набавку је захваљујући пројекту ученика "Тешке торбе -крива кичма" финансирала Градска управа Добој са 60.000 КМ.

Ријеч је о школском пројекту из 2020. године за које су ученици ове школе у склопу такмичења из демократије "Ја грађанин" освојили прво мјесто на градском, а друго на регионалном нивоу.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је да је задовољан што је на иницијативу ученика ријешен проблем тешких школских торби и што ће сваки од 1.200 ученика имати свој простор у којем ће одложити вишак опреме или књига.

Он је истакао да и друге школе треба да се поведу примјером добре праксе Основне школе "Свети Сава".

Наставник демократије Оливера Недић задовољна је што су ученици успјели да њихове потребе у препозна Градска управа, подржи и реализује.

"Ово охрабрује младе људе да нису пасивни учесници у друштву", навела је Недићева, која је додала да је школа "Свети Сава" прва установа која је за потребе ученика поставила школске ормаре.

Директор школе Бранка Кондић рекла је да су ормари равномјерно распоређени на три етаже испред сваког одјељења и да ће један ормарић користити два ученика.

Представник тима награђеног пројекта Борис Цвијановић рекао је да су школске торбе тешке, поготово у данима када су истовремено часови ликовног и физичког и достижу тежину до пет килограма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана