Поскупљују карте у возовима „Жељезница Српске“

ГС
Поскупљују карте у возовима „Жељезница Српске“

БАЊАЛУКА – Цијене превоза путника у унутрашњем саобраћају биће повећане за 20 одсто, а у складу са захтјевом "Жељезница Републике Српске", након што је Влада Српске дала сагласност.

-Имајући у виду да је постојећа путничка тарифа из 2018. године, а да је повећање цијена материјала, енергије, роба и услуга проузроковало повећање цијена услуга у свим видовима саобраћаја, неопходно је да се изврши усклађивање важеће путничке тарифе са цијенама у окружењу и на глобалном нивоу – саопштила је Влада Српске.

„Жељезнице Српске“ доставиле су анализу путничког саобраћаја у којој је извршено поређење цијена превоза жељезничког у односу на друмски саобраћај и из које је видљиво да су цијене у друмском саобраћају на неким релацијама и до 50 одсто веће у корист друмског саобраћаја, чак и уколико се цијене у жељезничком саобраћају коригују за 20 одсто.

-Надаље, у анализи се наводи да би повећањем цијена превоза са постојећим бројем путника, те пртљага и експресних пошиљака 'Жељезнице Републике Српске' оствариле приход од 350.000 КМ, што би могло допринијети квалитетнијем жељезничком саобраћају - наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана