Посао у Болници "Србија" по завршетку средње медицинске школе

СРНА
Foto: Агенције

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија и главна сестра Борјана Петровић данас су на састанку понудили ученицима завршног разреда средње медицинске школе Средњошколског центра "Источна Илиџа" да одмах по завршетку школе заснују радни однос у овој здравственој установи, у почетку као приправници, а потом и на неодређено вријеме.

Шешлија је истакао да ће сви који заснују радни однос и за вријеме приправничког стажа добијати плату, у складу са законом, саопштено је из Болнице "Србија".

"На овај начин желимо додатно да мотивишемо све ученике који по завршетку средње медицинске школе одлуче да раде у Болници `Србија`, као и да истакнемо значај сваког медицинског техничара/сестре у нашем здравственом систему", навео је Шешлија.

Он је додао да ће и у будућности сви медицински техничари који први радни однос у струци заснују у Болници за вријеме стручног оспособљавања бити плаћени.

"Сви ученици који планирају да упишу Медицински факултет, као будући доктори медицине моћи ће да добију посао и прилику за даљи напредак у каријери у нашој болници", нагласио је Шешлија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана