Породици Бадњар ускоро изградња куће захваљујући Додику и општини Фоча

Срна
Породици Бадњар ускоро изградња куће захваљујући Додику и општини Фоча

ФОЧА - Вишечлана породица Бадњар из Тјентишта ускоро би требало да добије кров над главом, захваљујући српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику и општини Фоча.

Ову породицу која живи у нехуманим условима јуче је посјетио Додик и том приликом обећао помоћ за рјешавање стамбеног питања.

Додик је рекао да је први задатак обезбиједити земљиште, затим слиједи израда пројекта, па градња куће.

Породици Бадњар ова помоћ значи много јер, како су истакли, тренутно живе у јако тешким условима.

"Живимо у општинској згради која нема ни оно основно за живот. Кров прокишњава, зидови само што се нису урушили, купатила немамо. Услови у којима живимо су јако лоши. Заиста не знам како бисмо с дјецом овдје преживјели зиму", рекао је отац Његош Бадњар.

Породица Бадњар има пет кћерки, а новог члана породице требало би да добију за неколико дана.

"Супруга и ја се боримо, радимо. Од посла не бјежимо, али стамбено питање нисмо могли ријешити. То је, ипак, већа инвестиција у коју самостално нисмо могли ући. Радим у Националном парку, а предсједник Додик ми је обећао да ћу добити и стално запослење, тако да се наши снови полако остварују", навео је Бадњар

Ова породица се бави и пољопривредом, има неколико крава, а млијеко продаје мљекарама које су јој изашле у сусрет око набавке машина и јуница. Надају се да ће предстојећу зиму дочекати у новом дому.

"Желим да у име породице и у своје лично име захвалим Додику што је одлучио да нам помогне и што ће омогућити да моја дјеца у будућност корачају лакше. Сад видимо да нисмо сами и заборављени”, рекао је Бадњар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана