Породице уклониле фотографије са јавних површина у Братунцу након налога тужиоца

Срна
Породице уклониле фотографије са јавних површина у Братунцу након налога тужиоца

БИЈЕЛЈИНА - Тужилац Окружног тужилаштва Бијељина наложила је уклањање фотографија погинулих бораца Војске Републике Српске и српских цивилних жртава са јавних површина у Братунцу, што су породице жртава и учиниле, саопштено је из Полицијске управе Зворник.

У саопштењу се наводи да су припадници Полицијске станице Братунац данас око 10.00 часова поступили по пријави непознатог лица да се у улици Светог Саве, општина Братунац, постављају фотографије погинулих бораца Републике Српске и српских цивилних жртава.

“О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина, која је наложила уклањање фотографија са јавне површине. Породице погинулих жртава рата су извршиле уклањање истих са јавне површине”, истиче се у саопштењу.

Уз регионални пут Братунац - Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

Начелник братуначке општине Срђан Ранкић рекао је Срни да су фотографије поставили чланови породица погинулих уз његову сагласност и подршку с циљем да се укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана