Поново нам стижу пљускови и грмљавина

Срна
Поново нам стижу пљускови и грмљавина

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и ФБиХ у првом дијелу дана биће претежно сунчано и врло топло, уз температуру до 35 степени, док се послије подне очекује наоблачење уз повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Наоблачење уз повремену кишу и пљускове са грмљавином прво ће захватити сјевероазападне дијелове, а потом сјеверне и премјештаће се ка истоку, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Могуће су локалне непогоде уз јак до олујни ветар, јаче падавине у кратком периоду и појаву града понегдје.

Непогоде ће бити најизраженије у широј регији око ријеке Саве, а падавине ће јачати у већини предјела током наредне ноћи.

На југу и југоистоку биће суво до краја дана.

Дуваће слаб до умјерен јужни до југозападни вјетар, поподне у скретању на сјеверозападни, а на сјеверу поподне и увече очекују се пролазно јаки до олујни удари вјетра.

Дневна температура биће од 30 до 35, у вишим предјелима од 25 степени Целзијусових, док се увече очекује пад температуре од сјеверозапада.

У већини крајева јутрос је сунчано и топло, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у осам часова: Бјелашница 15, Чемерно 17, Дринићи, Шипово и Гацко 18, Соколац и Фоча 19, Дрвар, Рибник, Мркоњић Град, Сребреница, Хан Пијесак, Сарајево, Калиновик и Рудо 20, Мраковица 21, Бањалука, Приједор, Нови Град, Србац, Добој, Зворник, Билећа, Вишеград, Тузла и Зеница 23, Требиње 24, Мостар 25, а Бијељина и Неум 28 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 15 беба
Рођено 15 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана