Поново активне СМС преваре: Ако добијете овакву поруку, не отварајте је

А. Ј. Р.
Поново активне СМС преваре: Ако добијете овакву поруку, не отварајте је

БАЊАЛУКА - Грађанима Републике Српске ових дана поново стижу СМС поруке о неиспорученим пакетима због наводно погрешне адресе, и то са различитих позивних бројева, укључујући чак и бројеве из далеке Демократске Републике Конго.

Ријеч је о класичној СМС превари која свако мало постаје актуелна, а у којој се од примаоца тражи да приступи сумњивом линку како би оставио своју тачну адресу. У циљу да наведу примаоце порука да кликну на линк, сајбер преваранти најчешће потписују познате компаније као пошиљаоце, а у овом случају ријеч је о "БХ Пошти".

- Подсјетник: због нетачне адресе испорука је неуспјешна два пута. Молимо Вас да потврдите вашу детаљну адресу, иначе ће ваш пакет бити враћен – стоји у поруци која је стигла на приватни број једне Бањалучанке.

У наставку спам поруке налази се и линк чијим активирањем сајбер криминалци најчешће врше крађу личних података.

Бањалучанка која се јавила „Гласу“ истакла је да су њој, али и бројним њеним познаницима, и раније стизале поруке сличног садржаја, али да нико од њих, срећом, није "насјео" на превару.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске више пута је упозоравало грађане на овакве и сличне преваре, апелујући да не дијеле личне и банковне податке путем сумњивих линкова, друштвених мрежа, електронске поште и других комуникационих канала на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана