Помозимо породици Глишић да добије кров над главом (ВИДЕО)

ГС
Помозимо породици Глишић да добије кров над главом (ВИДЕО)

ЛАКТАШИ - У недавном пожару породица Глишић из Чардачана код Лакташа остала је без крова над главом.

Хуманост је поново на испиту.  Данас су почели радови на припреми терена за изградњу нове куће породици. Зима се ближи, а Глишићи нису у стању да сами направе нови дом.

Пожар је 5. новембра уништио породичну кућу Вељка Глишића  за само неколико секунди. Нестало је све оно што су годинама градили. Потпомогнута вјетром гутала је брзо објекат иако су ватрогасци стигли у рекордном времену.

;

Да је ту некада био топли дом свједоче остаци и нагорјеле греде.

Четворочлана породица тренутно живи у  лименом контејнеру који им је обезбиједила Републичка управа цивилне заштите .

- Хладно је али упалимо гријалицу једноставно да угријемо због мале Нине и спавамо. Када мало захлади онда опет је упалимо и тако ноћ проведемо, покријемо се и тако - каже Горана Глишић за РТРС.

Примања немају. Незапослени су. Живе од пољопривреде. Из села, кажу не могу отићи због стоке јер им једино она обезбјеђује приходе. Акцију помоћи породици Глишић покренула је Хуманитарна организација „Мали анђео“.

Мала Нина,видно уплашена жели да се што прије може играти у својој соби.

- Комшије су одмах притекле у помоћ. Захвални смо и Републичкој управи цивилне заштите која је обезбједила стамбене контејнере за привремени смјештај док се кућа не изгради, а ми смо активирали и хуманитарни број 17116 - нагласио је Саша Икић, из хуманитарне организације „Мали анђео“ из Бањалуке.

Будимо хумани. Помозимо да се Глишићи у нови дом уселе што прије. Позивом на број 17116 дарујете једну марку за породицу Глишић. Могуће су и уплате на рачун број 5620998187212162 на име Вељко Глишића .
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана