Помоћница директора Опште болнице разријешена дужности: Преко реда пуштала пацијенте

ГС
Помоћница директора Опште болнице разријешена дужности: Преко реда пуштала пацијенте

САРАЈЕВО - Помоћница директора Опште болнице “Прим. др. Абдулах Накаш” у Сарајеву разријешена је дужности јер је преко реда пуштала пацијенте, те непримјерним понашањем нарушила углед ове установе, преноси Кликс.

Како је саопштено из Опште болнице, дисциплинска комисија, која је формирана у најкраћем року, наставља рад у складу са законским прописима.

- Напомињемо да се оваквим појединачним случајевима баца сјена на огроман труд и залагање који улажу радници Опште болнице, како би свим пацијентима пружили што квалитетнију здравствену услугу - саопштили су из Опште болнице.

Подсјећамо, крајем фебруара портал Црна хроника објавио је видео снимак на којем се види како помоћница директора “преко везе” договара термине прегледа и пушта преко реда пацијенте.

Једна пацијенткиња је све снимила мобилним телефоном и прослиједила медијима. Снимак показује жену у бијелом мантилу која се представила као помоћница директора Опште болнице и која након бурне расправе покушава одузети телефон пацијенткињи која већ дуже вријеме чека на преглед.

Општа болница је одмах након објављивања видеа покренула дисциплински поступак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана