Помен погинулим борцима из Винске

Срна
Foto: Срна

БРОД- У мјесту Винска у општини Брод данас је служен парастос и одата почаст за 24 погинула борца Војске Републике Српске из ове мјесне заједнице.

Помен је служен испред спомен-обиљежја код Цркве Рођења Пресвете Богородице, а предсједник Предсједништва општинске Борачке организације Зоран Видић рекао је да је традиција окупљања у Винској велика обавеза јер је много живота дато за вјеру, слободу и истину.

Он је истакао да је Петровдан празник, али и дан сјећања на патње недужног народа.

- Готово да нема стопе српске земље да нема на њој гробова знаних и незнаних јунака, а ми за све њих палимо свијеће, подижемо споменике и помињемо њихова дјела из захвалности за слободу, али и због тога да младе и генерације које долазе знају ко су и одакле су, ко су им били дједови и прадједови - нагласио је Видић.

Он је додао да се сваке године у Винској народ на Петровдан окупља у великом броју, како би уз молитву и сјећање одао почаст погинулим херојима.

Вијенце на спомен-обиљежје положиле су породице погинулих бораца, представници Општинске управе, Борачке организације, мјесне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана