Положени вијенци на гроб бившег предсједника републике Mилана Jелића

Срна
Положени вијенци на гроб бившег предсједника републике Mилана Jелића

МОДРИЧА - На Градском гробљу у Модричи данас су, поводом Дана Републике и 30 година њеног постојања, положени вијенци на гроб бившем предсједнику Репбулике Српске Милану Јелићу.

Изасланик предсједнице Републике Српске Слободан Жупљанин рекао је да је Милан Јелић један од бројних који су дали огроман доприсно развоју Републике Српске.

“Због тога је сјећање на њега света дужност и обавеза, као и сјећање на све остале који су дали своје животе, прије свега за одбрану и стварање Републике Српске”, рекао је Жупљанин новинарима.

Он је навео да је ово обиљежавање најбоља прилика да Српска још једном искаже своје поштовање и захвалност свима који су допринијели њеном стварању, одбрани и развоју.

Републици Српској и српском народу су данас, више него икада, потребни свопшта саборност и српско јединство, сматра Жупљанин, те додаје да је Српска у овим временима нападана чак више него у вријеме када је стварана.

“Због тога је ово још једна прилика да искажемо своју опређељеност и одлучност да ћемо Репбулику Српску бранити и чувати, зато што је то наш завјет и наша обавеза све док постоји српски народ на овим просторима”, рекао је Жупљанин.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да је Јелић уткао себе у одбрану и развој Републике Српске, те да су ови догађаји прилика да се покаже колико се поштује Српска и они који су је стварали и градили.

Народни посланик из Модриче Мара Гранула нагласила је да је Јелић био велики човјек вриједан поштовања, које му се указује свих година након његове смрти.

Начелник општине Модрича Јовица Радуловић сматра да је обиљежавање Дана Републике прилика да се покаже поштовање свима који су учестовали у одбрамбено-отаџбинском рату и развоју Српске у миру.

Вијенце на гроб Милана Јелића, који је преминуо 30. септембра 2007. године, поред Жупљанина, Ђокића и Радловића, положили су и министар правде Републике Српске Антон Капсовић, министар саобраћаја и комуникација у Савјету министара Војин Митровић, посланик СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић, представници Савеза општина и градова Српске, те представници невладиних органнизација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана