Положени вијенци и цвијеће на Спомен-костурницу и гроб 12 беба

Срна
Положени вијенци и цвијеће на Спомен-костурницу и гроб 12 беба

БАНЈАЛУКА - Дана Републике данас су у Бањалуци положени вијенци и цвијеће на Спомен-костурницу и гробно мјесто 12 бањалучких беба.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић положио је вијенце на Спомен-костурницу и на гробно мјесто 12 бањалучких беба.

Цвијеће су на Спомен-костурницу положиле делегације Народне скупштине и Вијећа народа Републике Српске, Савеза општина и градова, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ, делегације удружења и организација проистеклих из одбрамбено ослободилачког рата.

У Бањалуци су данас поводом Дана Републике вијенци и цвијеће положени погинулим борцима Војске Републике Српске на Гробљу Свети Пантелија, на споменик погинулим борцима НОР-а и на споменик 12 бањалучких беба.

Српски посланици прогласили су 9. јануара 1992. године Српску Републику БиХ, која ће касније бити именована као Република Српска, као одговор на намјеру Муслимана и Хрвата да се издвоје из Југославије, те на стално прегласавање Срба на свим нивоима у БиХ.

Скупштина српског народа прогласила је стварање данашње Републике Српске прије било каквих међунационалних сукоба и прије почетка грађанског рата у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана