Положен камен темељац за амбуланте породичне медицине „Мерхамета“

СРНА
Положен камен темељац за амбуланте породичне медицине „Мерхамета“

КОЗАРСКА ДУБИЦА - У Козарској Дубици је данас потписивањем уговора о финансирању са донаторима и полагањем камена темељца озваничен почетак изградње амбуланте породичне медицине у власништву Муслиманског добротворног друштва "Мерхамет".

Предсједник Регионалне организације "Мерхамета" Јасмин Спахић рекао је да ће уз амбуланту породичне медицине на тој локацији површине 3.000 метара квадратних бити изграђена и апотека, старачки дом и управа "Мерхамета" са народном кухињом, те захвалио свим донаторима и организацијама и институцијама које ће помоћи изградњу и опремање ових објеката.

"Срећан сам да смо заједно са својим колегама, донаторима и пријатељима након годину дана упорног рада успјели да обезбиједимо земљиште, које нам је донирано, као и услове за изградњу амбуланте породичне медицине, чије отварање планирамо у мају, да би заједно стварали боље услове за повратнике и све суграђане", рекао је Спахић.

Посланик Народне партије Српске /НПС/ у Народној скупштини Републике Српске Драган Брдар рекао је да ће руководство и чланови те партије увијек и на сваком мјесту пружити руку свим људима који раде за Козарску Дубицу.

"НПС је отворена за све људе који се труде и раде за побољшање квалитета живота свих грађана Козарске Дубице. Не правимо и не подржавамо подјеле ни по вјери, ни по нацији или било ком другом основу, већ људе искључиво дијелимо на оне које раде за Козарску Дубицу и оне који говоре да ће радити", рекао је Брдар

. Полагању камена темељца за изградњу амбулатне породичне медицине у власништву "Мерхамета" данас су присуствовали потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Мирсад Дуратовић, народни посланик Драган Брдар, градоначелник Цазина Нермин Огрешевић, потпредсједник Општинског одбора НПС-а Марко Танкосић, одборници Скупштине града Приједора и Скупштине општине Костајница, представници донаторских и других организација, љекари и бројни други гости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана