Пољопривредници да се пријаве на јавни позив који истиче у суботу

ГС
Пољопривредници да се пријаве на јавни позив који истиче у суботу

БАЊАЛУКА- Директор Фондације за одрживи развој "Прогресус" Андреа Јаглица позвала је заинтересоване пољопривредне произвођаче у Републици Српској да се пријаве на јавни позив за додјелу бесповратних средстава за набавку машина, опреме и алата у оквиру пројекта подршке Владе Мађарске, те подсјетила да је рок до суботе, 4. новембра.

Јаглица је појаснила да је редовни рок био 14. октобар када је у систему више од 500 апликација започето и није довршено.

"Из тог разлога смо продужили рок, али и зато што су пољопривредници у том тренутку били у моменту преклапања сјетве и жетве и јесењих радова", рекла је Јаглица Срни.

Према њеним ријечима, у ПОС систему Фондације започето је више од 1.500 апликација, док су у Фондацији у контакту са произвођачима и савјетодавном службом Министарства пољопривреде Српске.

Она је оцијенила да је реализација пројекта помоћи пољопривредницима путем додјеле бесповратних средстава за набавку механизације до сада била успјешна.

"У овом моменту имамо више поднесених пријава него што смо имали у претходном јавном позиву", нагласила је Јаглица, те додала да се може очекивати да се премаши оквир и средства јавног позива.

Из Фондације "Прогресус" раније су саопштили да крајњи рок за подношење пријава на јавни позив неће бити продужен након 4. новембра, као и да неће бити могуће регистровати апликацију у ПОС систем нити завршити већ отворену апликацију.

Помоћ пољопривредницима у Републици Српској договорили су 2021. године премијер Мађарске Виктор Орбан и тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана