Полицијски службеници МУП-а Српске на обезбјеђењу "Еxit" фестивала

РТРС
Foto: Д. Поздеровић

БАЊАЛУКА- Шест полицијских службеника Министарства унутрашњих послова Републике Српске од данас ће у међусобној помоћи приликом обављања полицијских дужности бити ангажовано са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Србије на обезбјеђењу музичког фестивала "Еxit" у Новом Саду.

- Полицијски службеници боравиће у Републици Србији за вријеме трајања фестивала и њихова улога биће олакшавање сарадње с посјетиоцима из Републике Српске, што би требало да има превентивни ефекат на стање безбједности на подручју Новог Сада и безбједност посјетилаца фестивала уопште - наводи се у саопштењу МУП-а.

Како додају, наведена активност реализује се у складу са Меморандумом о сарадњи између Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Министарства унутрашњих послова Републике Србије који је потписан 18. јуна ове године.

- Планирано је да се сличне активности реализују у више градова у Републици Српској и Републици Србији као што су Београд, Нови Сад, Златибор, Бања Лука, Фоча, Требиње током љетне и зимске туристичке сезоне - додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана