Полицијски оркестар МУП-а Српске одржао концерт поводом крсне славе (ВИДЕО)

Срна
Полицијски оркестар МУП-а Српске одржао концерт поводом крсне славе (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА- Полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске одржао је вечерас у Бањалуци свечани концерт поводом крсне славе МУП-а Аранђеловдана.

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић рекла је Срни прије почетка концерта да је схваћена потреба да оркестар, осим протоколарних наступа, треба да има и концертну активност како би се представио широкој публици.

-Радимо управо оно што је сврха полицијских и војних оркестара, а то је да зближимо полицију и грађане, да путујемо и поклањамо грађанима концерте. Наш први концерт је био прије шест година управо на овом мјесту и истим поводом - навела је Атлагићева.

Она је додала да је овај концерт круна годишњег рада и да је већ прерасло у традицију да се обиљежавање крсне славе МУП-а Српске сваке године завршава концертом Полицијског орекстра.

Осим маршева, умјетничке музике, те родољубивих композиција, публика је била у прилици да ужива и у поп и диско ритмовима.

Концерту су присуствовали и министри у Влади Републике Српске - унутрашњих послова Жељко Каран, трговине и туризма Денис Шулић, управе и локане самоуправе Сенка Јујић, те просвјете и културе Жељка Стојичић.

Полицијски оркестар је формиран 1. децембра 2017. године, а први наступ је имао за Дан Републике - 9. јануар 2018.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана