Полицијска управа Градишка: "Заштитимо дјецу у саобраћају"

Милан Вујић
Полицијска управа Градишка: "Заштитимо дјецу у саобраћају"

ГРАДИШКА - У Градишци се проводе активности у оквиру акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, која има за циљ подизање свијести грађана о одговорном понашању у саобраћају као и заштиту најмлађих учесника у саобраћају, саопштено је из Полицијске управе Градишка.

У оквиру акције припадници Полицијске управе Градишка контролисали су возаче на магистралном путу недалеко од ОШ "Козарска дјеца" у Крушкику и регулисали саобраћај с циљем безбједног преласка дјеце преко улице.

Командир Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка Слађан Јуришић рекао је да службеници Полицијске управе Градишка спроводе више активности поводом почетка нове школске године.

-Полицијски службеници су прије почетка школске године обишли приступне путеве школама и предложили најбезбједније трасе кретања. Провјерена је саобраћајна сигнализација у близини школа и сви недостаци су на вријеме отклоњени - истакао је Јуришић.

Такође, школарцима је указано на значај поштовања саобраћајних правила и прописа, како би се безбједност свих учесника у саобраћају подигла на виши ниво.

Јуришић је нагласио да је кампања превентивно-репресивног карактера и да ће у наредном периоду посебно контролисати брзину кретања возила у близини школа, непрописно паркирана возила и друге честе прекршаје возача.

Директор ОШ „Козарска дјеца“ у Крушкику Стојанка Мајданац истакла је да дјеца радо сарађују са школским полицајцем и да кроз школску саобраћајну патролу учествују у активностима и предавањима о безбједности саобраћаја.

-Пут поред школе у Крушкику је јако фреквентан. Саобраћај ту никада не стаје. Безбједност саобраћаја је важна тема о којој морамо да појачано радимо са дјецом од најранијег узраста - казала је Мајданац.

У оквиру кампање "Заштитимо дјецу у саобраћају“ током септембра представници Полицијске управе Градишка, Ауто-мото друштва и других институција одржаће предавања дјеци у свим школама о томе како и на који начин што безбједније учествовати у саобраћају.

Полицијски службеници ПУ Градишка, појачано ће вршити контролу саобраћаја са акцентом на поштовање односа возач - пјешак, брзина кретања возила, техничка исправност аутобуса за превоз ученика, непрописно паркирана возила у зонама школа и осталих прекршаја.

Полицијска управа Градишка подсјећа да је у току јавна кампања „НИЈЕДАН ВИШЕ“ те још једном апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајне прописе, те да возачи са максималном опрезношћу управљају моторним возилима у зонама школа а родитељи да дјецу подсјете на основна правила понашања у саобраћају, као и на посљедице које могу наступити у случају непоштовања саобраћајних правила и прописа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана