Полицијска управа Добој: Грађани не користе ново радно вријеме за издавање докумената

Срна
Foto: гс

ДОБОЈ - Грађани још увијек не користе у довољној мјери ново радно време у локацијама за издавање личних докумената и регистрацији возила Полицијске управе Добој, које је продужено почетком фебруара за сат времена сваког понедјељка и петка, изјавио је Стручни сарадник за послове путних исправа Дражен Радишић.

Радишић је рекао новинарима да је радно вријеме понедјељком и петком од 7.00 до 16.00 часова, а прве анализе ове одлуке одрадиће се након шест мјесеци од почетка примјене, од чега ће зависити да ли ће се задржати постојеће стање, вратити на стари режим рада, или евентуално радно вријеме продужити и другим данима.

Он каже да понедјељком и петком радно вријеме локације за издавање личних докумената и регистрацији возила траје од 7.00 до 16.00 часова, на начин да један радник ради од 7.00 до 15.00 часова, а други од 8.00 до 16.00 часова.

Стручни сарадник за контролу и издавање личних докумената Полицијске управе Добој Далиборка Савковић каже да је радно вријеме продужено како би већини грађана града Добоја, који су запослени до 15.00 часова, било омогућено да испуне своје грађанске обавезе у законским роковима.

"Понедјељком и петком је повећан број странака који долазе на локацију и због тога смо се одлучили на ова два радна дана", изјавила је Савковићева, и као најчешћи разлог доласка грађана издвојила потврда о пребивалишту,регистрацији возила, подизање докумената.

Она је навела са истурени шалтер поште на локацији за издавање докумената и регистрацију возила не ради продужено понедјељком и петком.

Полицијска управа Добој од 1. фебруара организује ново радно вријеме у локацијама за издавање личних докумената, и то понедјељком и петком од 7.00 до 16.00 часова.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске, тако и Полицијска управа Добој, као и до сада, чини све како би грађани добили личне документе у складу са законским роком, упркос великом броју захтјева, саопштено је раније из добојске Полицијске управе.

"Због тога апелујемо на грађане да воде рачуна о роковима важења личних докумената и на вријеме поднесу захтјеве за њихову замјену. Молимо грађане да приликом доласка на локације поштују епидемиолошке мјере", наводи се у саопштењу./крај

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана