Полиција упознала средњошколце у Кнежеву о штетности вршњачког насиља

Н. Т.
Полиција упознала средњошколце у Кнежеву о штетности вршњачког насиља
Foto: МУП РС | Полиција упознала средњошколце у Кнежеву о штетности вршњачког насиља

КНЕЖЕВО – Припадници полицијске станице Кнежево у оквиру акције "Буди сигма /пријави вршњачко насиље!" ученике другог и трећег разреда Средњошколског центра „Јован Дучић" у Кнежеву као и њихове наставнике упознали су о значају међусобног повјерења и пријављивања вршњачког насиља.

Припадници полиције одржали су едукативно предавање о вршњачком насиљу како би ђаке и наставнике упознали о овом феномену и значају његовог спречавања и откривања на вријеме.

- Ученици су заједно са наставницима, присуствовали предавању и том приликом упознати су са појмом и начинима испољавања насиља међу дјецом и младима, те посљедицама које оставља на жртве насиља. Посебно је истакнуто да је неопходно да се реагује и пријаве конфликтни појединци, те указано на значај међусобног повјерења и благовременог откривања и пријављивања вршњачког насиља - истакли су у полицији.

Како су истакли у Полицијској станици Кнежево током текуће године, као ни цијеле прошле  није евидентирано нити једно вршњачко насиље на подручју које покривају.

 

Превентивну кампању "Буди сигма! Заустави/пријави вршњачко насиље!" Министарство унутрашњих послова Републике Српске реализује од 23. октобра и трајаће  до 30. новембра ове године.

Полицијски службеници ће у наредном периоду, едукативна предавања у оквиру кампање одржати, у више основних и средњих школа на подручју које покрива Полицијска управа Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана