Поледица и јутрос на коловозу

Срна
Поледица и јутрос на коловозу

БАЊАЛУКА - Ауто-мото савеза Републике Српске упозорио је јутрос возаче на поледицу због ниске јутарње температуре и мјестимично клизаве коловозе на више путних праваца.

Екипе путне службе интервенишу на свим дионицама гдје је то неопходно, а возачима се савјетује да возе максимално опрезно, да вожњу прилагоде тренутним условима и стању на путевима и да на пут не крећу без зимске опреме.

Обустава саобраћаја данас ће у поподневним часовима бити на снази на дионици магистралног пута Рогоушићи-Пале на локалитету каменолома “Рогоушић” Саобраћај ће бити обустављан од 13 до 16 часова, у трајању пет до седам минута у једном евентуално у два интервала.

Возачима се савјетује опрез на магистралном путу Ливно-Шуица гдје су учестали и изласци дивљих коња на коловоз.

Измјене у саобраћају су на мјестима извођења радова, на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), код Добоја гдје је у току градња ауто-пута, у тунелима Чиљеговићи на путу Лапишница-Љубогошта и Сијерачке стијене на путу Добро Поље-Миљевина.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено. Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице, Фоча-Горажде у Филиповићима и Укрина-Горња Вијака. Вангабаритни превоз креће се путним правцем Станић Ријека-гранични прелаз Брод, па се возачима савјетује да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Спорије због радова саобраћа се на магистралним путевима Јајце-Доњи Вакуф у тунелу Скела и Мостар-Столац.

На граничним прелазима нема дужих задржавања

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана