Бијељина: Покренута процедура за додатна два фенинга подстицаја за пшеницу

Срна
Бијељина: Покренута процедура за додатна два фенинга подстицаја за пшеницу

БИЈЕЛЈИНА - Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић саопштио је да је покренута процедура за обезбјеђивање додатна два фенинга подстицаја за килограм пшенице, за шта ће бити потребно више од 400.000 КМ што ће бити обезбијеђено ребалансом градског буџета.

Захтјев су градоначелнику Бијељине ЛЈубиши Петровићу, те градским ођељењима за финансије и за пољопривреду упутили Ђурђевић, директор градског Аграрног фонда Златан Лазаревић и предсједник Комисије за пољопривреду Скупштине града Бијељина Бобан Јовичевић.

Ђурђевић сматра да не би требало бити неке опструкције и да ће сви бити на истом задатку, с обзиром на то да је и градоначелник Бијељине јавно рекао да је сагласан са овом мјером и да ће бити уврштена у нацрт ребаланса буџета.

“Ребалансом очекујемо повећање градског буџета за више од пет милиона КМ, прије свега због пораста цијена, што је поваћало и приход од ПДВ-а за град. То значи да је тај пораст буџета ишао највише на терет наших суграђана. Сматрамо да већи дио тог повећања треба усмјерити ка санирању посљедица које су грађани имали усљед повећања цијена, а ово би била једна од тих мјера. Овим ће наши пољопривредници добити највећи подстицај за пшеницу и имати најбољу цијену у региону”, наведено је у захтјеву.

У захтјеву се напомиње да ће уколико се то ипак не деси скупштинска већина потребан износ обезбиједити амандмански када буде усвајан ребаланс буџета за 2022. годину, објавио је Ђурђевић на свом “Фејсбук” профилу.

Скупштинска већина окупљена у коалицији “Договор за Бијељину” договорила је раније додатна два фенинга подстицаја произвођачима пшенице у Семберији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана