Поклоничка вожња у Доњу Градину

Срна
Foto: Архива

ПРИЈЕДОР- Три мото клуба из Републике Српске и Србије организују данас другу поклоничку вожњу моториста у Доњу Градину, поводом Дана побједе над фашизмом.

Дамир Удовчић из Мото клуба "Стршљен" Бањалука рекао је да ће бити положени вијенци жртвама злочина у концентрационом логору Јасеновац.

"Тамо је било више од 700.000 жртава, највећи број је био Срба, Јевреја, Рома и свих осталих који се нису слагали са политиком тадашње Независне Државе Хрватске /НДХ/", рекао је Удовчић.

Он је најавио да ће бајкери послије Доње Градине посјетити манастир Моштаница, гдје ће се помолити за жртве злочина.

Душко Карлица из Мото клуба "Свети Георгије" рекао је да су учешће потврдила 34 клуба из Србије и више од 30 клубова из Републике Српске.

"Сви долазе у Бањалуку, ми их дочекујемо у Приједору и сви настављамо даље", истакао је Карлица и захвалио граду за подршку и Полицијској управи Приједор која ће обезбјеђивати поворку.

Члан Мото клуба "Архангел" из Србије Радован Грујић рекао је да је лани ова вожња окупила 150 моториста.

"Окупљање у Приједору је на аутобуској станици и идемо ка Јањића пумпи гдје дочекујемо бајкере Бањалучане и клубове из Србије. Пролазимо кроз град, дефиле, идемо за Градину, послије тога се враћамо, поново дефиле и аеродром", рекао је Грујић и додао да је окупљање у Приједору од 11.00 часова, а полазак ка Доњој Градини у подне.

Градоначелник Приједора Слободан Јавор изразио је задовољство што приједорски мотористи организују друго поклоничко путовање у спомен-подручје у Градини и што ће доћи велики број пријтеља из Србије и цијеле Републике Српске.

"Желимо да будемо добри домаћини. Град Приједор ће и убудуће подржавати сваку активност ових сјајних момака. И до сада су учествовали у великом броју хуманитарних активности и могу бити примјер многим удружењима и организацијама у нашем граду и широм Републике Српске", поручио је Јавор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана