Показати јединство на скупу "Слобода"

Срна
Foto: Aрхива

ДЕРВЕНТА - Градска борачка организација Дервента позвала је све који Републику Српску доживљавају као своју отаџбину, а посебно чланове других организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, политичке партије, институције и установе, да се придруже борцима на скупу подршке Српској који ће бити одржан сутра у Бањалуци.

"Да заједно покажемо јединство, да покажемо да нам је важно да располажемо оним што смо у рату одбранили, а у мировном споразуму валоризовали, да се заједно одупремо онима којима је циљ развлашћивање и демонтажа Републике Српске", поручили су из Градске борачке организације.

Из ове организације истичу да је неприхватљиво да одлуке било које врсте, а посебно оне које се тичу ствари важних за функционисање система у Републици Српској као што је имовина, доноси неко кога народ није изабрао да у његово име доноси одлуке.

"Не прихватамо одузимање надлежности и имовине Републици Српској, јер смо Српску, са свим њеним надлежностима и имовином, платили животима, здрављем и најбољим годинама живота", наводи се у саопштењу.

Из Градске борачке организације додају да стоје на располагању свима за организацију одласка на скуп у Бањалуци и да се сви заинтересовани могу јавити у сједиште организације или предсједницима њених мјесних одбора.

Борачка организација Републике Српске организоваће сутра у Бањалуци велики народни скуп под слоганом "Слобода" ради борбе за очување одлука које доносе институције Српске и које ни у којем случају не смију бити дерогиране.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана