Показано како службе спасавања дјелују у случају земљотреса

СРНА
Показано како службе спасавања дјелују у случају земљотреса

ТРЕБИЊЕ - У Основној школи "Вук Караџић" у Требињу данас су припадници јединице Цивилне заштите извели показну вјежбу "Штит 2024" по сценаријуму земљотреса, у оквиру обиљежавања Међународног дана цивилне заштите.

Директор Јавне установе "Екологија и безбједност" у Требињу Стеван Бекан истакао је да су у оквиру вјежбе показали како се извршава евакуација, те указује помоћ у случају земљотреса.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је ова вјежба прилика да се сагледа шта недостаје служби, као и да се увежу са Србијом и Црном Гором.

"Не сумњам да ови људи професионално одговарају сваком задатку и да слободно можемо мирно да спавамо", рекао је Ћурић новинарима и захвалио припадницима служби заштите и спасавања за ангажман тамо гдје је била потребна помоћ.

Шеф Одсјека за одбрану и ванредне ситуације Зрењанина Мирослав Сладевић рекао је да је у том граду у поступку формирање јединица Цивилне заштите опште намјене и специјализоване јединице.

"Функционише градски Штаб, оперативни тимови, као и сва остала радна и помоћна тела Штаба која помажу градоначелнику у доношењу одлука", рекао је Сладевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана