Појачане мјере безбједности на подручју Бањалуке и Приједора

Срна
Појачане мјере безбједности на подручју Бањалуке и Приједора

БАЊАЛУКА - Министарство унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске подсјећа грађане да ће данас на подручју Приједора и Бањалуке предузимати појачане мјере безбједности како би обиљежавање Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у Погрому "Олуја" протекло без инцидената.

Грађанима који буду жељели да присуствују обиљежавању у Приједору савјетује се да поштују наредбе полиције на терену, те да не носе опасне предмете, саопштено је из МУП-а.

Ради лакшег кретања и избјегавања стварања гужви, грађанима се савјетује да не носе руксаке и торбе, те да уз себе имају неки идентификациони документ.

Угоститељски локали, занатске и трговачке радње у ужем центру Приједора данас неће радити од 14.00 до 22.00 часа.

С циљем предузимања безбједносних мјера поводом овог догађаја, министар унутрашњих послова Српске Синиша Каран издао је наредбе о забрани саобраћаја за теретна возила и забрани превоза експлозивних материја, подсјећа се у саопштењу.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице данас неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

У саопштењу се додаје да је у Приједору забрањена употреба дронова, осим оних који имају одобрење МУП-а.

Из МУП-а позивају грађане Приједора и учеснике у саобраћају на стрпљење имајући у виду обуставу саобраћаја у улицама у центру града, те да користе алтернативне правце.

На саобраћајницама на подручју Приједора које не подлијежу забрани обуставе и паркирања саобраћај ће се несметано одвијати, као и транзит кроз град, а грађанима ће бити омогућен приступ здравственим установама и свим осталим хитним комуналним службама на подручју града, наводи се у саопштењу.

Из МУП-а напомињу да представници медијских кућа који су се акредитовали за праћење овог догађаја треба да имају јасно истакнуту акредитацију.

За медијско праћење догађаја у Приједору акредитације се могу подићи од 17.00 до 18.00 часова на Тргу мајора Зорана Карлице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана