Појачане активности полиције до 20. јануара

СРНА
Појачане активности полиције до 20. јануара

ТРЕБИЊЕ- Полицијски службеници Полицијске управе Требиње реализоваће до 20. јануара више превентивних и репресивних активности којима је циљ очување повољног стања безбједности у вријеме новогодишњих и божићних празника, саопштено је из ове управе.

"Грађани источне Херцеговине, као и сви гости могу да очекују појачано присуство полицијских службеника на улицама. Полицијски службеници вршиће појачану контролу свих учесника у саобраћају у поштовању саобраћајних прописа", наводи се у саопштењу.

Из Полицијске управе Требиње навели су да ће се усмјерити на вожњу под утицајем алкохола, опојних средстава или психоактивних лијекова с обзиром да је у вријеме празника појачана конзумација алкохола.

"Такође, усљед конзумације алкохола за очекивати је и повећан број прекршаја по јавном реду и миру", навели су из полиције. До краја децембра реализоваће се превентивна кампања "Петарде нису играчке" чији је основни циљ да се сви грађани информишу о опасностима нестручне и неправилне употребе пиротехничких средстава.

Школарцима ће бити одржано предавање о опасностима пиротехничких средстава, прије свега о физичким повредама, које су прве видљиве, а које настају нестручном употребом пиротехничких средстава.

Из Полицијске управе наводе да ће до краја јануара полицијски службеници реализовати превентивну активност под називом "Лако је алкохол одбити" чији је циљ подизање свијести свих учесника у саобраћају, првенствено возача, о дејству алкохола на опште стање човјека.

"Познато је да алкохол даје храброст, али оно што је важније јесте да алкохол продужава вријеме реаговања у кризним ситуацијама, да успорава рефлексе човјека. Сви возачи су свјесни да у кризним ситуацијама једна секунда може значити спречавање настанка саобраћајне незгоде", навели су из Полицијске управе.

Полицијска управа Требиње апелује да се сви грађани у Херцеговини приликом прослављања новогодишњних и божићних празника понашају у складу са бонтоном и свим важећим законским прописима.

"Прославимо празнике достојанствено, у миру и срећи!", поручили су из Полицијске управе Требиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана