Појачан саобраћај, посебно на граничним прелазима

Срна
Појачан саобраћај, посебно на граничним прелазима

БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева одвија по мокрим и клизавим коловозима уз појачану фреквенцију возила, посебно на граничним прелазима, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Возачима се савјетује опрез због учесталих одрона, посебно на подручју Херцеговине, док је на појединим путним правцима видљивост смањена због магле или ниске облачности.

На магистралном путу Драксенић-Врбашка један-Врбашка два саобраћај ће због радова бити обустављен од 26. априла до 26. маја. За вријеме обуставе возила ће се преусмјеравати на алтернативне правце Драксенић-Козарска Дубица-Приједор и Градишка-Нова Топола-Лакташи.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на дионицама на којима се изводе радови, попут магистралних путева Дервента-Дервента, Руданка-Добој, Црквина-Модрича и Шешлије-Јоховац, Бијељина-Угљевичка Обријеж, Котор Варош-Челинац, у Трну код Бањалуке гдје је у току градња кружног тока, као и у тунелу Угар на путу Црна Ријека-Угар.

Због оштећења моста, забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе изнад 10 тона на мосту Краља Александра, преко ријеке Лим, на дионици магистралног пута граница Бродар-Рудо, а за остала возила се ограничава брзина кретања преко моста на 20 километара на час.

Усљед клизишта отежан је саобраћај на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, а због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На регионалним путевима ради се на дионицама Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић, Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово и Лопаре-Челић.

Отежано због клизишта саобраћа се на путевима Укрина-Горња Вијака и Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика.

Вангабаритни превоз креће се релацијама гранични прелаз Градишка-Козарска Дубица-Приједор-Копривна, Каруше-Добој-Модрича-Бијељина-гранични прелаз Рача, Добој-ауто-пут-Бањалука-Приједор-Копривна, Приједор-гранични прелаз Градина, Станић Ријека-Каруше, Бањ Брдо-Угљевик-гранични прелаз Рача и Станић Ријека-Дервента.

У Федерацији БиХ се на дионици ауто-пута Високо-Какањ, због извођења радова на мосту саобраћај одвија двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Радови се изводе у тунелима Црнаја, на путу Коњиц-Јабланица, и тунелу Скела на путу Јајце-Доњи Вакуф, па су у ноћним часовима на снази обуставе саобраћаја.

Спорије, због радова, саобраћа се на путним правцима: Доњи Вакуф-Травник у Комару, Жепче-Зеница у Голубињи, Рипач-Дубовско, Шамац-Орашје на дионици Гребнице-Базик, на излазу из Груда према Љубушком и Столац-Хутово у мјесту Церовица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана