Погледајте у којим приједорским улицима ће у петак бити забрањен саобраћај и рад објеката

Atv
Foto: Arhiva

У Приједору ће у петак бити одржано централно обиљежавање Дана сјећања на страдале и прогнане Србе у акцији “Олуја”, којем ће присуствовати делегације влада Републике Српске и Србије.

С тим у вези, на подручју града Приједора биће потпуно обустављен саобраћај у појединим улицима те ће привремено бити забрање и рад појединих угоститељских и других објеката.

Како су навели из Од‌јељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско - стамбене послове Градске управе Приједор, потпуана обустава саобраћаја биће на снази у временском периоду од 14.00 до 22.00 часова.

Забрана саобраћаја се односи на улице Академика Јована Рашковића, Видовданска, Бранислава Нушића, Меше Селимовића од раскрснице са улицом Видовданска до ТЦ Belamionix, Ослободиоца Приједора, Мајора Милана Тепића, Вожда Карађорђа,  Милоша Обреновића од градске тржнице до раскрснице са улице Занатска,  Занатска, Николе Пашића од раскрснице са улицом Вука Караџића до раскрснице са ул.Ускочка и Улице Краља Петра И Ослободиоца од робне куће Патрија до раскрснице са улицом Академика Јована Рашковића.

Осим тога, биже забрањено и паркирање возила на сљедећим паркинзима: паркинг простор у Улици Краља Петра И Ослободиоца ( иза робне куће Патрија), Паркинг простор Социјално, Паркинг простор у новоизграђеној улици између ТЦ „Робот“ и стадиона ФК „Рудар“, Паркинг простор код ОШ „Десанка Максимовић“, Паркинг простор у ул. Занатска, Паркинг простор дворана „Младост“ и Паркинг простор у ул. Мајора Милана Тепића (обје стране).

“С обзиром на значај скупа и броја посјетилаца који се очекује, а из разлога безбједности, Од‌јељење за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове је одлучило као у диспозитиву”, саопштено је из Градске управе Приједор.

У истом периоду, од 14.00 до 22.00 часова, привремено се забрањује рад свих правних лица и предузетника у улицама Краља Петра И Ослободиоца укључујући и ТЦ Патрија, Бранислава Нушића, Академика Јована Рашковића, Занатска улица, Вожда Карађорђа, Мајора Милана Тепића, Милоша Обреновића од Трга мајора Зорана Карлице до раскрснице са улицом Академика Јована Рашковића укључујући УР ,,Queen'' издвојени простор ( бивши Кафе Интер и ,,СТАР CAFFE''.

Наредбом градоначелника Приједора Слободана Јавора забрањује се точење алкохолног пића у угоститељским објектима, који се налазе у улицама Петра Петровића Његоша, Краља Александра до раскрснице са улицом П. М. Ненадовића, Солунска, Вука Караџића, Николе Пашића, П. М. Ненадовића, К. П. И Ослободиоца, Ускочка, Светосавска до раскрснице са Николе Пашића, Милоша Обилића, Ахмета Бабића (стари град), Мухарема Суљановића до раскрснице са ул. Војводе Путника, Жарка Згоњанина до раскрснице са ул. Војводе Путника, Меше Селимовића, Видовданска и Милоша Обреновића.

“Ова Наредба  се доноси на захтјев Министарства унутрашњих послова Републике Српске – Полицијске управе Приједор, чији је задатак да обезбиједи несметано одржавање обиљежавања  Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у акцији ‘Олуја’. Наведеном скупу присуствоваће највиши носиоци власти Републике Србије и Републике Српске, као и велики број грађана”, наводи се у наредби.

Контролу поштовања ових наредби вршиће Одсјек Комуналне полиције и Одсјек за инспекцијске послове Градске управе Града Приједора, уз асистенцију припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Полицијска управа Приједор.

Скраћено радно вријеме локација за издавање личних докумената

Због обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у акцији „Олуја“ које ће се одржати у Приједору 04. августа 2023. године, обавјештавамо грађане да ће локације за издавање личних докумената у сједишту Полицијске управе Приједор у петак 04. августа радити скраћено радно вријеме од 07,00 до 17,00 часова, саопштено је из ПУ Приједор. 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана