Погледајте какво вријеме нас очекује током божићних празника

ГС
Погледајте какво вријеме нас очекује током божићних празника

Топло вријеме, за сада, карактерише ове зиму. За протекли децембар оборени су рекорди за апсолутну максималну темепратуру. У Нову годину ушли смо без снијега, а како ће бити за Бадњи дан и Божић?

Прогноза каже да се данас наставља топло, промјенљиво и вјетровито вријеме.

Киша ће падати на југу и западу, увече локално и на сјеверу, а у осталим предјелима ће бити претежно суво и облачно уз краће сунчане периоде.

Наставиће да јача југо који ће понегдје имати и олујне ударе. Минимална температура од 0 до 5, да југу до 8, а максимална од 10 до 15 степени, увишим предјелима од 6.

На Бадњи дан у Српској ће бити облачно уз краће сунчане периоде. Увече повремено са слабом кишом.

Вјетар слаб до умјерен, јужних смјерова, увече у појачању, па може имати и јаке ударе. Минимална температура ваздуха око 3, а максимална око 14 степени.

Послије подне стиже јаче киша са сјевера уз постепен пад температуре и слабљење вјетра.

Током ноћи ће усљед пада температуре киша у вишим предјелима прећи ће у снијег, а током дана и у нижим предјелима, прогноза је за Божић.

Током дана ће сњежне падавине захватиће већину крајева уз формирање сњежног поркивача, у већини крајева увече и јачање сјеверног вјетра, док ће на крајњем југу падати киша.

Минимална температура ваздуха очекује се током дана од -4 на западу и вишим пределима, до 1 степен на истоку, а на југу до 9 степени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана