Погледајте какво нас вријеме очекује данас

СРНА
Погледајте какво нас вријеме очекује данас

БАЊАЛУКА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује нестабилно вријеме са падавинама које ће се премјештати од сјеверозапада ка југу и истоку, а и температура ваздуха ће бити у благом паду.

Очекују се киша и пљусакови са грмљавином, локално и јачи пљускови уз могућу појаву града и јачање вјетра у зони падавина, саопштено је из Републиичког хидрометеоролошког завода.

Сунчаније ће бити на западу и сјеверу, али се у току дана очекују нови развоји облачности праћени пролазном кишом и пљуском.

На крајњем југу током првог дијела дана биће сунчано и топло, а поподне ће доћи до наоблачења са кишом и пљусковима праћеним грмљавином.

Дуваће слаб до умјерен, повремено појачан вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена бура на ударе појачана.

Температура ваздуха биће у благом паду. Највиша дневна температура ваздуха од 24 на југозападу и истоку до 33 на крајњем југу, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а у Херцеговини мало до умјерено облачно и сунчано.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 12, Соколац 15, Хан Пијесак и Чемерно 16, Кнежево и Иван Седло 17, Калиновик, Мраковица, Мркоњић Град 18, Гацко, Рибник, Сребреница 19, Вишеград, Рудо и Сарајево 20, Бањалука, Фоча, Нови Град, Зворник, Приједор, Србац, Бихаћ, Градачац и Ливно 21, Добој, Тузла и Зеница 22, Билећа 23, Бијељина 24 и Требиње 26, Неум 28 и Мостар 29 степени Целзијусових.

Током протекла 24 часа највише кише, 28 литара по метру квадратном пало је на Сокоцу, 23 литра у Приједору, 22 у Рудом, 16 на Хан Пијеску, 11 у Бањалуци, девет у Сребреници, два у Фочи и Мркоњић Граду, један литар у Српцу. Падавина је било и у Вишеграду, Новом Граду и Кнежеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана