Погледајте какво нас вријеме данас очекује

Срна
Погледајте какво нас вријеме данас очекује

БИЈЕЉИНА - У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће прије подне бити сунчано и веома топло вријеме са температуром и до 39 степени Целзијусових, а од средине дана очекује се постепено наоблачење са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Максимална температура ваздуха износиће од 30 до 36, на сјевероистоку до 39 степени Целзијусових, а у вишим предјелима од 26. У првом дијелу дана биће претежно сунчано и веома топло уз слабу до умјерену облачност, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Од средине дана очекује се јаче наоблачење са запада и сјеверозапада које ће током поподнева и вечери донијети кишу и локалне пљускове са грмљавином. Киша ће најприје захватити западне и сјеверозападне предјеле, а затим ће се током вечери и наредне ноћи ширити и премјештати ка истоку.

Локално ће бити услова за јаче непогоде - појачан вјетар и пљускове са грмљавином. Обилније падавине очекују се на западу и југу. Увече, по проласку кишне зоне, од запада ће постепено престајати падавине у већини предјела.

Дуваће умјерен вјетар, повремено са јаким ударима, јужног смјера, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Соколац 14 степени, Калиновик и Бјелашница 15, Фоча 16, Сребреница 17, Чемерно, Дрвар и Иван седло 18, Бањалука, Приједор, Мркоњић Град, Вишеград и Зеница 19, Билећа, Градишка, Сарајево и Бихаћ 20, Зворник 21, Тузла 22, Бијељина, Требиње и Мостар 23, Добој 24, Градачац и Ливно 25, те Неум 28 степени Целзијусових.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана